Marks är en duktig ponny!


Underbara


de här handskarna är helt underbara, hade de förra vinter och frös inte alls med bara de! Finns på Hööks 119:- verkligen värt!


Dagens ridpass

Red dressyr idag på Gullis, gud vad glad jag blev han var riktigt fin!

När jag red fram var han ganske stel och jag bara kände "nej det här kommer inte gå". Marks är mycket mentalt tänkande så då kom jag på han har inte gått dressyr på 3 dagar varför ska han mjukna och bli fin när jag har ridit ordentlig ett tag bara?

Då red jag fram lång och låg i ca 10 minuter i trav och skritt sen körde jag igång på riktigt. Marks var riktigt fin och kändes positiv. Vi tränade mycket på LA delar bl.a. 10 metersvolter i galopp, skänkelvikningar och förvänd galopp.

I 10 metersvolterna var jag tvungen att smacka lite då han i slutet dog han men när man kom till långsidan så ökade han på ordentligt. I skänkelvikningar så var han riktigt fin, blev riktigt glad då han gärna kör rakt åt sidan istället för framåt men nu så gick han framåt. Förvända galoppen körde jag en stor "båge" på långsidan , SUPERFINA!

ibland går det riktigt bra,

Stallet idag...

Om ca 30 minuter ska jag till stallet och köra en ordentlig genomkörare, med tanke på ställning. Marks är lite två två ponnysar i båda sidorna, i vänster överställer han sig lätt och spårar dåligt så rider alltid lite bogen in för han ska bli jämn. I höger är han stel och behöver nästan överställas i början...

Men ridning är som sakt "Vem som helst kan lära sig det tekniska, men att få ryttarkänslan tar tid!"


Dålig bloggning...

Har varit och jobbad 2 dagar i rad men kör igång nu!


black and red


599:- på Hööks.
De här transportskydden är sjukt snygga. Har en liten lätt crush på rött som ni säkert har märkt...
vad tycker ni hiss/diss? jag tycker själv solklart hiss!


HISS

En hiss idag går till sharpman, skitstort varuhus med hästsaker i finaste märkena. De har som varsin avdelning till alla märken allt från horse guard till Animo. Vi gick där 1 timme igår och kollade och har nu bestämt mig jag ska spara så jag kanske har 5-6 tusen sen åka dit och storshoppa!


vafan tog vädret vägen..

bara grått, ingen sol! Önskar svensk sommar inte var så här.


Visste ni att...

Jag hade knappt ridit nått innan jag fick min första medryttarponny?

Att jag blev en hopptjej när jag började på ridskolan efter att ha ridit 4 år, innan var jag en dressyrryttare?

Marks betyder märken på maaaassor av olika språk?

att när jag hade gått 1 år på BRS, så pratade jag och mamma att köpa ponny men jag ville inte då jag trivdes så bra på Brs?


Pay'n'cross.

Tänker bara skriva om p70 då den gick bra idag. p90 fick vi inte till nått, ingen fart , inga bra språng på framhoppningen... usch jobbigt med Mackan är han är verkligen toppar och dalar , antingen är han jättebra eller dålig... Kan det inte bara vara lite ojämt....

p70
Redan när jag red fram var han pígg och glad, tog alla språng skitbra faktiskt. Han slog till en gång i en oxer men annars ingenting verkligen. Jag red fram i ett bra tempo , ganska snabb framriding verkligen inget svårt.

Sen var det dags för banan. Nummer 1 var det liten backe innan sen plant 4 galoppsprång så många hade svårt med den men Marks klippte den bra, dock lite för nära men var som en trippelbarr så gör inget då. 2an var en liten stock inga svårigheter, sen kom vi till trean i svag uppförsbacke. Marks hade bra tempo men gav inge stöd till munnen så stopp där men andra gången hoppade han den prima!

4an var ett dike , där hoppade han nästan för stort... Så gällde hålla i mannen ordentligt, 5an , 6an , 7an var inget speciellt prima allt ihop. 8an likadant, sen kom 9an som var vattnet tog han nästan för fort men när det gäller Mackan gör det inget, alla ponnysar fick plats med minst 2 galoppsprång. Marks gjorde stilen, stort ner 1 galoppsprång sen uppe. 10an var en stock pryd av en ryttardocka på sidan inge problem!

Gammal hoppträning...

Terrängfilm

Nerhopp i Enköping första dagen! Hör ni hur han frustar, haha det betyder ett bra tempo och han blir så jäkla arbetesglad i detta tempo!

Mums

Detta schabrak ska köpas in till terräng outfiten då jag har röd, blå och vit som färg. Detta passar perfekt då, men vad tycker ni hiss eller diss?







Fördommar.

Usch, ibland känner jag mig så hemskt. När jag sitter på hopptävling och ser nån med t.ex. gpa , tretorn och dyr utrustning så tänker jag genast "bortskämt unge, rider kasst och får allt av sina föräldrar". Men grejen är det behöver inte vara så. De kanske har jobbat ihop den själv... Hur tänker ni när ni ser nån komma in med dyrutrustning?


Fråga till er läsare.

Vad tycker ni bäst om dressyr,hoppning eller fälttävlan?
Motivera gärna ett svar!


Pay'n'Cross

Imorgon ska jag rida en till pay'n'cross för det är den sista innan Stora Wäsby fälttävlan så då kör på Mantorp. Vi kör först en p70 bana tidigt på morgonen 09.30. Sen åker vi tillbaka till där han står uppstallad för sedan komma tillbaka till 16.30 och kör en p90 bana! Är sjukt taggad då terräng är det bästa som finns!

På Stora Wäsby ska jag den 20 augusti köra en p80 då Lena Bredberg sa jag borde köra.

Dagens ridpass.

gick åt skogen. Vi skrittade runt i området på vår sida vägen i ca 25 minuter sen red vi in på volten. Jag travade fram på långa tyglar samt galopp. usch allt gick skit i dag verkligen, men men alla ridpass är inte fina!!

Mobba inte min röst!


Min idol...

Är utan tvekan Maria Bredberg. Hon rider så sjukt bra, väldigt lugn och små fina hjälper! När vi var på enköping red hon pay'n'cross med hennes 4/5 (?) åring och han ville inte gå in i skogen på ett ställe men det ändå hon gjorde var att säga "haha han är lite vinglig" och red på igen som ingenting! Hon är min idol för hennes ridstil är så hemskt lugn och trivsam! Ser knappt ut som hon gör några hjälper utan mer svävar fram!

<3

You have not giving up on me, I will not give up on you!
Vi kan, vi vill , vi ska !


Dagarnas träningar:


Tisdag: Vi hoppade terräng på Enköpigs bana, först red jag fram självständigt i trav och galopp. Jag galopperade mest med fokus på få en bra galopp, en kraft full galopp. Sen så började vi hoppa fram en liten stock i båda varven, vi rullade mest över den Mark hade ett bra rull , och hoppade sjukt bra. Ibland lite för långt i från men det är bättre för Marks än han gör små stannhopp. Sen så när vi hade kommit igång hoppade han sjukt bra, dock 2 stopp p.g.a jag först red mesigt och han snällt hoppade på en stock 2 galoppsprång dike. Sen på en stock direkt ner till nedförsbacke så då höll jag inte han rak utan böjde han.

Onsdag: Då hade vi såkallad pay'n'cross då betalar man så får man hoppa en terrängbana som motsvarar den nivån terräng bana. Först hoppade jag en snäll p70 runt och Marks var pigg och fin men jag glömde vägen så jag pajade rundan men Marks var sjuk fin och det var en miss från mig så jag sket i fel ridning och var superlycklig. När jag kom tillbaka pratade jag och Lena då vi samtalade om jag skulle hoppa p90. Hon sa jag skulle satsa så då gjorde jag det, vi skrittade runt banan och inget kändes riktigt jobbigt av hindrerna förutom ett stort bord. Jag skrittade lite då sa Maria Bredberg " vad pigg och fin han ser ut!" :'). 

Sen hoppade jag fram lite till på ettan och ett låg stock och redan på första hindret så kändes det rätt. Sen hoppade jag banan 1,2 ,3 ,4, 5 och 6an gick utan problem nästan klockrena förutom 2 då jag hade lite dålig galopp. På 7an som var ur en sväng ganska skarp släppte jag iväg han lite för mycket så då stannade han p.g.ajag gjorde fel. Sen red vi på 8 och 9 utan problem sen kom det maxade bordet. Då stannade han för jag ändrade sista galopp språnget genom att öka lite samt innan var jag osäker vilket ledde till stopp. 11 och 12 tog han fint! Gjorde min första terräng p90 med två stopp, är överlycklig! Lena sa efteråt " vad pigg och glad han har blivit!" fick myyycket beröm, så sjukt nöjd över de här dagarna!

11an på p90 banan!


LYCKLIG!

trött, lycklig, har världens bästa ponny bloggar mer imorgon ska nu sova i 12 timmar , minst!!


Blogg

idag har jag skrivit ett kort inställt inlägg men blir inte förns mer sent ikväll, så tjingeling!


ridövningar

Vill tipsa om de här böckerna, jag har själv "Takt, balans & lösgjordhet" och "stöd schvung och samling".
Innehåller massa bra övningar inom dressyren samt några markarbetsövningar.
lite ledsen jag inte har den sista men men! Rekommendera de här böckerna!


nu...

Nu startar jag antingen en Pay'n'cross eller startfälttävlan!


Terrängträning...

Nu börjar min terrängträning för Maria Bredberg i Enköping. Som mål har jag på denna träning att ha en stadig sits, mesta del ett stadigt skänkelläge då mina skänklar lätt åker ca 10 cm för långt bak... De resulterar till en ostadig sits..

haha failbild från Bo - träning!

Igår...

Igår var vi på Gullis och fixade typ bl.a. lite vid "vår" eller Marks hörna där vi ska ha grejerna. Vi har hängt in ena sadel, ställt in en bokhylla och fixade vårt kraftfoder. Idag har vi flyttat eller först är vi på kursen i enköping sen kör vi direkt till Gullarängen så då har vi flyttat!

Gullarängen! Vi står i stallet där dörren är längst till vänster!


hiss

Till pärlpannband, så galet snyggt! Ungefär sånt här finns det på bl.a. lillhästen i stav! Jag håller på att spara till ett sånt här snyggt, mums mums! Tycker detta är mycket snyggare än swarkowski förutom de röda och svarta.


Sanna mina ord, det här är mitt liv!



Dagens ridpass.

Red en fjording idag! jag red ut på min kompis fjording då hon är borta, behövde någon som red han då . Dagens ridpass var då en uteritt med en annan fjording och min kompis. Tänkte mycket på att V (hästen) skulle inte få dra med huvudet upp, utan ha en kort samlad galopp avslappnat. Han behövde inte gå i form men han mjuknade efter alla övergångar så lite form blev det men hade verkligen inga krav!

Sen skrittade vi av i ca 45 minuter runt bostadsområdet, kul som det var började de regna så nu ligger jag och värmer upp mig själv.

Victor som jag red idag med hans ägare Sandra!

planer för idag!

Nu ska jag klä på mig så ska jag och mamma ut till stallet och tvätta Marks. Mamma ska även rida min kompis fjording lite så får väl sitta i hänga lite! Sen ska vi hem och då kommer pappa och hämtar upp mig, då ska vi till the horze i sickla. Yeah, ska få Pikeur Diana kavajan så då åker jag och pappa dit, pappa betalar...!

Startfälttävlan nynäshamn!

Nya stigbyglar!

Mamma var och köpte ett par sprenger kopior åt mig idag! Lovely


dagens ridpass

Idag red jag dressyr för Mamma på volten, tränade mycket basic stuff idag. Vi har nu en träningsperiod på det vanliga grejerna. Idag gjorde vi mycket längningar, uppvändingar och tränade hörnpasseringar. Marks var verkligen jättepigg, när han är pigg blir han i en bättre takt men blir inte mer framåt. Men nu när jag vände upp så drog han nästan så satt hela tiden och höll imot!

När jag red fram tänkte jag redan där stora tempo skillnader så gjorde "korta" steg och "långa" steg överdrivet i skritt och trav. Samt började jag rida igenom han i vänster varv där han är svår att ställa, red hela tiden lite bogen in så han spårade.

Damn...

65 unika läsare och klockan är bara 15.15! Hoppas ni stannar kvar!


Jobb, jobb och jobb!

Hej!
Tidsinställt inlägg men står nu och jobbar med att ta bort tapeterna från väggen hemma hos oss! gissa vad jag får för detta? Min Pikeur!! Helt klart värt det!

Mums fast i svart såklart!


En till gästbloggning...

Fast idag för en ganska stor blog nämligen www.hamreryttarna.blogg.se!
http://hamreryttarna.blogg.se/2011/july/gastbloggare-3.html#comment

Roslagen

shit, första klassen. Jag tyckte jag red slarvigt, dålig sits, bjudning... Sen kommer drömresultat 68,57.
Glädjetårarna som kom, mitt skrik som jag skrek ut!
Hela parkeringen kollade snett på mig..
väntan, folk som sa "Gör i ordning din häst" "Din ritt var sjukt bra!"
Sånna minnen lever jag på!
Alla bilder tagna av www.juliaosonella.blogg.se
min kompis julia med hennes sjukt fina d-ponny checka in1





När jag borde blogga...

sitter jag och myser med Marks i stallet istället, men det är livet?


Bästa ryttarna .. ?

De bästa ryttarna, är de dom som tar mest placeringar? NEJ! T.ex. vi tar två tjejer, den ena har en ponny som vägrar på framhoppningen, vill ej hoppa och kommer med 1 stopp runt själva hoppbanan. Sen den andra som har en snäll ponny fast ryttaren sitter och rycker i munnen som hoppar allt utan problem.

När vi var på Gullis så pratade vi med en tjej där angående sega ponnysar. Vi kom då fram till de hennes dotter är 21 och har haft en seg ponny, att de blir det bästa ryttarna. Just nu angående Marks han är lat ja, men jag tänker varje dag fan vad jag kommer kunna rida sen! Nu sitter jag inte och skriver "shit jag har svåraste hästen, ni har lättaste lalalla" för jag vet inte historian bakom.

Men tänk hur många ponnyekipage som ej går över till storhäst... Nej jag vill hellre inte bli jätteplacerad på ponnytävling, för då tar jag de som storhäst!

Vart på gullis nu!

Vi har mest mät sidor och sånt, vet inte riktigt vad jag ska skriva då jag ej red idag då han kändes lite "matt"... Men ska sätta mig och skriva maaaassor av långa inlägg nu så tjingeling!

Fix

Dagens planer är att först rida Marks , sen ska jag och min mamma ut till Gullarängen och sätta upp bl.a. vattenhink, fixa boxen, ta bort gallret så han kan titta ut! Samt ska ikväll jag och mamma beställa en boxskylt, då vi inte har beställt än p.g.a olika anledningar...

Blä tiden är nära nu...

Känns sjukt tråkigt att flytta ifrån alla min underbara kompisar på Lövsta!
Men Marks får det bättre så, du vi kan hålla koll på hur mycket mat han får!
Känns ju kul det är två dagar kvar jag kan rida där...
3 dagar kvar där ... När jag är där påriktigt.
Men på Gullarängen blir det säkert bra!
Det viktigaste är jag och Marks mår bra..
Jag vet deppinlägg men men ni får leva med det!

På söndag ska jag börja bära hem alla grejer, t.ex. tränsen, schabraken, skydden m.m. för rengöring.
Vill ha allt fin och rent när vi kommer dit.
Får bli en ny start med rena, ordningsamma grejer!


Gästbloggning...

Har gjort min första riktiga gästbloggning , http://oliiviiagustavsson.blogg.se/2011/july/gastbloggaretess-alse.html#comment . Dock kom inte allt med t.ex. bilden men gå in och läs lite om ni vill!

Gårdagens ridpass

Kan nu beskriva nogrannare vad jag gjorde, började på terräng ängen med att hoppa små språng att träna in så många galopp språng som möjlig sen så få som möjligt. Jag fick det till 7 och 12 galoppsprång vilket är bra men har som mål att minska ett galoppsprång till eller öka ett till. Sen skrittade vi till fågelvolten där jag hoppade på en åtta på sockerbitshöjd. Tänke mest på att landa och snabbt få upp han i en bra galopp! Då jag har lie problem att få han tillbaka efter hindrerna... Sen hoppade jag på en volt så var jag klar, Marks var pigg och glad. Så nu ska hela veckan gå åt att konditionsträna, samt dressyr!

nervöst...

Gud jag var så jäkla nervös när jag la upp videon, för 1. elaka kommentar, samt hur folk tycker jag rider ! Men då har funkat bra så idag tänkte jag filma mer men undrar vad ni vill jag ska filma typ skänkelvikning eller ?

Dagens ridpass

Hej!
Red Marks lite markarbete hopp, orkar inte skriva ordentligt idag då! Sover hos min fina nikita med Sandra så skriver väl ett snabbt inlägg samt ett långt mer när jag kommer hem!

Sing it for the world!



Nya läsare!

Kul att ni tittade in här och jag hoppas ni stannar kvar och ifall ni har en fråga är det bara att fråga. Samt ifall ni vill ha nått speciellt inlägg!


:'(

Maria-kursen är dock inställd p.g.a för få anmälda... Vilket var väldigt tråkigt då jag inte har hoppat terräng på länge men på tisdag så blir det terräng träning istället för henne och på onsdag en startfälttävlan! Så dock inte jättetråkigt men var sjukt taggad att få träna igentligen mig 1 av sveriges bästa fälttävlanryttare!

Dagens ridpass

Red dressyr i dag på Marks och han var superpositiv, ett tag borta från banan har funkat. Jag red fram som vanlig sen hade jag ett tänk på en högre form och jäklar vad man får rida då! Men fin blir han, då han känns mer fokuserad! Efter ca 15 minuter släppte jag ut han i formen då han inte riktigt har musklerna för gå ett helt pass i denna form plus det är för ansträngade för mig. Efteråt tränade vi basic stuff som längningar, galopparbete. Jag tycker många gör felet att det nöter för mycket på t.ex. galoppöppnor, men glömmer bort grunden.

Så dagens ridpass började men det "svåra" som galoppslutor och avslutades med längningar. Jag blev så glad för redan när jag satte upp så kändes han sjukt positiv och glad att arbeta! Sånna dagar uppskattar jag sjukt mycket, då Marks har sitt bra humör och det känns som han skulle kunna gå FEI den dagen. Min kompis Anki Spanki filmade lite, den gullungen! Har dock ej redigerat den eller vänt på den så vänd på huvudet! Men ni ser att han kan sprätta ganska bra på frambena ;-)

Blev lite arg på mig själv då min sits förstörde mycket...

helt ohästrelaterat

Vill bara visa bästa låten just nu!

Nya skydd från Eskadron

Eskadron AIR benskydd fram från Eskadron
Vad tycker ni om det nya skydden från Eskadron?
Så här står det om skydden på Cheval Ridsports hemsida
"Vårens stora nyhet från Eskadron – tack vare ett perforerat innerskikt i neoprene och ventilationsnät på utsidan av benet, är skydden extremt välventilerade. AIR har ett traditionellt knäppe, med stadig resår."
Själv tycker jag det är ganska fula, ser ut som rymdskydd men vem vet hur det ser ut på?


Elaka människor...

Jag har tänkt på en sak, vilka stalkers vi är i bloggvärlden. Nån bloggar, vi följer. Vi kopierar deras inlägg , tar deras ideer och sen skriver vi saker om de till skvallerbloggar.

Men nu till ämnet, vafan varför då skriva dåliga kommentarer? De som gör det måste ju bara sitta och vänta på inlägg att tracka ner, när bloggaren skriver varje dag . T.ex. jag andvänder inte detta så jag ska få en storblogg utan mer minnen, få mina kompisar att se hur jag tränar Marks.

Och grejen är när folk skriver nått som träffar än gör det 10 gånger ondare än ifall nån säger nått snällt. Det upväger inte . Så bloggvärlden be kind be good!


visste ni...

Visste ni att...

Jag har stått på Marks rygg

Marks var den tredje jag provred, tredje gillgt!

Att jag tycker banhoppningen är läskigare än terrängen

Innan jag köpte Marks så ville jag inte ha en brun häst, vad blev det+


Dagens ridpass

Hej! Red kantring idag och Marks var riktigt pigg och glad! Lite bocksprång, eller han gör typ inte bocksprång utan mer studsar! Bara positivt för han, men han blev svettig så då skrittade vi runt i 30 minuter i skogen. Satt och tänkte på vilka åsikts inlägg jag skulle ha m.m! Jag hoppas ni längtar tills imorgon då jag har massor med bra inlägg på g.
Gårdagens bilder från promenixen!


Har fortfarande beslutånget...

Ska ju beställa hem en bild stort men står verkligen och tvekar hela tiden... Vill beställa hem en stor som jag ha som affisch! Men ifall jag har svårt att bestämma så ska jag ta massa små bilder istället ;-)
bl.a. gillar jag den här!

beslutångest

Åkte hem i mellan och sitter och väljer mellan att kantra idag eller rida dressyr. Men tror det blir kantring i ett högre tempo då jag inte har nån dressyrsadel där ute. Kantering är bra för bygga upp kondisen och muskler, samt träna upp en framåt bjudning! Tänkte filma också när jag galopperar lite så ni får videon "Såhär känns Mackan att rida" ;-)

Vi kör nog
10 minuter skritt
3 minuter Trav , sen 2 minuter skritt x3
3 minuter galopp, sen 2 minuter skritt x5
Sen avskrittning!

jag trodde jag visste vad lycka var, sen hittade jag dig!


Hovis

Nu är hovis här och skor, vilket är välbehövligt ! Idag ska vi rida dressyr med fokus på en hög form för vi ska debutera LA i slutet av året är det planerat så måste träna upp han så han orka "tuffa" på i den formen!


"dagens ridpass"... TSS

Hej! Var ute och gick med Marks i cirka 30 minuter, lite lugnt nu innan en intensiv vecka av dressyr, dressyr , dressyr och lite markarbete ;-) Jag går ju på ridkurs nästa vecka med inriktning hopp/terräng så ingen hoppning denna vecka!
F''' blogg går inte lägga upp bilder...

"sådan hund, sådan herre"


Fan vad jag blir lycklig av såna här kommentarer...

Men jag har tänkt på en sak "Sådan herre, sådan hund". Borde det inte vara så i hästvärlden? Jag har ibland fått höra jag beter mig lite som Marks, samma glädje när jag gör saker jag tycker är roligt. Samma matvrak, samma dåliga sida.  Det är ganska sjukt tycker jag, hur man avfärgas av ett djur så snabbt?

Marks har jag inte änns haft i ett år men jag vet inte hur jag skulle kunna leva utan han. Visst, det går inte alltid bra men för mig är han min prins och jag vill inte byta bort vissa ögonblick för allt i världen. T.ex. när han la huvudet mot mig och stod och halvsov. Eller när han kom över 90-1 meter banor med mig.

Grejen är när jag har köpt en ponny som är en utmaning är allt ett steg närmare mot en bättre relation, jag tror att i motgångar så blir man ett bättre team.

Som Tilda sa en dag vet alla vem Tess och Marks är, och jag hoppas på det. Inte för att jag vinner tävlingar, eller rider prydligaste. Utan för vi har en sån bra relation!


mer bilder från igår...

Damn, flera fina bilder!
Vilken tycker ni är finast? ska nog beställa hem en fast förstora den







Dagens planer

Ska ta det lugnt , sen nog åka ut till Gullarängen och tvätta väggarna plus fixa lite bland vårt skåp och sånt. Ska bli lite småkul att fixa då bl.a. våra foderhinkar ska gå i temat röd/svart. Ska bli så jäkla snyggt, kan ta bilder när allt är klart och Marks har flyttat in.

<3



Världens vackraste


Love of my life, my soulmate
You're my best friend
Color me blue I'm totally lost in you <3

vi kan börja med absoluta favoritbilden!






Smygtitt....


Ska ta fin foton idag!

Hej, idag kommer Marre från www.dressyrponnie.blogg.se ut till mig och Mackan samt ska hon ta fin bilder och få hoppa upp på Marks och rida lite! Vi hoppas vädret blir bättre då det stod sol i huddinge området!


Rip Cinnamon

Så här stod det på Ridsports hemsida
"Den svenska hästen Cinnamon, som reds av Maria Bredberg, förolyckades under den tvåstjärniga klassens terrängprov i Nordiskt Baltiskt Mästerskap i Danmark.
Cinnamon, som var en mycket rutinerad fälttävlanshäst, missuppfattade situationen på det fjärde hindret från slutet, gick omkull och bröt nacken i fallet. Cinnamon avled omedelbart på plats. Maria Bredberg klarade sig dock utan några skador. Ekipaget ingick i det svenska young rider-laget."

Cinnamon var en sjuktfin terränghäst verkligen drömhäst...
Visste ni jag ska träna för Maria om ca 1 och en halv vecka?

Svar

Tjock text= Fråga och tunn text = svar

Ska du köpa ny polle (unghäst)?
Ifall det går som jag vill och så ska vi köpa en häst eller ponny om ett eller två år men man vet aldrig vad som händer.

Ska du ha kvar Marks isf? Förhoppningsvis ja, men vem vet vad som händer. Men ja, han kommer vara kvar.

Vilka är Marks föräldrar (det var nämligen en privat ponny som liknade hnm på lägret som oxå tävlar fälttävlan, de kanske är släkt)?
Marks pappa är Malahiit OX och hans mamma Tesse. Han kommer från Estland också!

hur mycket kostade mackan? :) Vill ej prata om pengar på bloggen då jag tycker det är fel. Men kan säga han kostade som en ponny gör ;-)


varför ska du byta stall? :) Många anledningar men den största är, nu står han på en lösdrift för gamla stallet fick han mugg av(blöt box) . Men i vinter funkar inte det för han att stå på lösdrift då han är svårfödd och funkar inte ifall man är och tränar samt tävlar att stå på lösdrift. Finns ju många små anledningar men kommer sakna Lövsta där han står nu sjukt mycket!

Sova i stallet? fett kul! :) <3 Yes, supermysigt verkligen!


Kommer du att ha kvar marks om han fotsätter att presstera dåligt på tävling? Sjukt bra blogg fotseller kommer du kanske köpa ny ? sjukt bar blogg fotsätt så! <3
Ja det gick verkligen bajs på fälttävlan. Men jag tänker såhår Marks är min bästavän verkligen och jag har så mycket att lära mig av han. Visst, det kanske går bajs där men det var mitt fel liksom. Visst har tanken funnits att sälja Marks och köpa en lätt ponny som hoppar allt, men jag vill ej sälja min bästavän då det finns så mycket att lära sig av honom. Sen är tävling bara ett plus i kanten.

Dagen efteråt då jag kom ut lite besviken och mest arg på mig själv, där i hagen så gick jag mot han och stannade och kallade på han. Tror ni inte han kommer i trav och stannar framför mig? Marks och jag är verkligen inte klara med varandra.

Lika som bär...

Dett la upp www.dressyrponnie.blogg.se som jag bad hitta en lika som bär till Marks.
http://dressyrponnie.blogg.se/2011/july/lika-som-bar-3.html#comment inlägget ni måste kolla! Trodde först de hittade en gammal bild på Marks !

Roligt är hans "bror" är arab också, Marks är ju halvarab!


Terränghoppning!

Idag ska hela stallet hoppa terräng på vår egenbyggda terräng bana, skoj skoj! Ska tänka mycket på min sits då Marks tar de här hindrerna som sockerbitar ifall jag rider bra!

Det största hindret är en trippelbarr på 95 och minsta en stock på typ 40. Känns bra och hoppas nån kan filma lite så kan ni få se oss in "action".

Liten bild, men första rosetten med Mackan felfri 70 cm!

Ridpass

Av olika anledningar har jag ej kunnat blogga, men iallafall. Har ridit och badat med Mackan iallafall, ska sätta mig och skriva lite inlögg imorgon men ska först sova så godnatt!

Åker till stallet nu!

ska kanske sova där så ses imorn då!
Men har en liten frågestund här så ställ frågor så svarar jag på de imorn !
Ställ de mest sjukaste ni kan komma på eller vad ni vill !


sötnosen!

Haha, vi fick ju lite saker av Marks gamla ägare. Bl.a. en matchande flughuva och flugtäcke ! Mamma skickade bild på han igår... Han blev ju superfin ;-)

Hiss eller diss eller bara överstyr....

True blood.

Har legat i sängen cirka 2 timmar nu och kollat på min drog, True Blood. Hela säsong 2 avklart, men ska snart äta glass sen skriva flera inlägg för dagen ;-) Nån önskan?

Hur jag fick Marks

Ja, varning för långt inlägg.

Jag och min mamma letade ponny och vi skulle nästan helt säkert ha en dponny vid namn Land Lord, superfin, trevlig att rida och hoppade upp till LA med nuvarande ryttare. Men de skulle sälja han i december och då ville jag inte vänta 4 månader på min ponny, jag hade redan väntat hela sommaren då jag var helt säkert jag ville ha han. Jag och min bästavän Sandra satt och läste dag ut och dag in på hästnet. Tillslut gav jag upp lite , i dock 3 dagar. Sen under en lunch rast så ser jag en annons, om en snäll första ponny som har tävlat terräng. Han lät som en Tess-ponny på annonsen och jag ringde min mamma och sa åt henne ringa nu! Men tillsvar fick man "jag gör det sen". Hon ringde och vi kom och provred.

Vi kom till Stora Wäsby och såg en liten ponny stå i stallgången. Jag tänkte först "Åh en c-ponny fel ponny" men min känsla var besvikelse . Men det var Marks som stod där och när jag såg han blev de även när jag trodde det var en c ponny så kändes det rätt. I hjärtat liksom, kändes helt rätt, blev bara lycklig när jag såg han. Känslan var och är obeskrivlig.

Marks blev först riden av Agnes, hans ägare. Jag tyckte han såg trevlig ut men lite loj, sen fick jag sitta ut och gud vad jag var nervös! Satte upp och då stämde det Marks var ponnyn jag skulle ha! Jag kunde hoppade av där men red runt , lite volter skänkelvikningar m.m. Men såklart fall jag ännu mer för han, detta var ponnyn som var. Antingen denna eller ingen tänkte jag då.

Efteråt planerade vi en provhoppning, vilket blev ca 1-2 veckor efteråt. De dagarna gick jag bara och pratade om denna fina dponnyn som hette Marks. Folk sa till mig "provrid flera hästar" men jag visste det jag skulle ha han till varje pris.

Vi provhoppade och han stannade men hoppade över och var en sån utmaning som jag skulle behöva. Rolig att rida, svår men supersnäll. Mamma och jag pratade igenom i bilen innan om vi verkligen skulle vilja besiktiga han ifall jag gillade han fortfarande, såklart jag sa ja! Ägaren Eva och Agnes hade 1 till som ville ha han men de bestämde jag red han bäst så vi "fick" han då.

Resten förstår ni , Marks gick igenom besiktningen och han blev min. 9 oktober 2010, världens bästa dag!

Hade haft han knappt 1 månad här. Fan vad vi har utvecklas!


Arg jag blir..

Hade typ 10 långa tidsinställde inlägg men tror du dom kom upp? NEJ!


Marks hopplan

Vi ska nu satsa lite på hoppningen få den funka. Hade så jäkla bra känsla på träningslägret, och vad hände...? Men nu kör vi.

1. Minst 1 gång i veckan hoppa bana med tanke på tempo och vägar.
2. Åka ut på pay'n'jump. Vi tror han har lärt sig "stanna 3 gånger ,  gå hem!"

Jag vill detta ska funka, jag vill inte ge upp och bana mig om jag gör det! Visst, jag har redan gråtit typ 15 gånger för jag känt mig sämst men Marks är ingen lätt ponny. Han har sina dagar, visst allt kan funka hemma men så fort man kommer ut på träning/tävling måste jag börja om igen. Dressyren funkar, terrängen funkar...

Nej nej , rörigt inlägg!

Här hade sån jävla bra känsla. Vi hoppade bana och jag var först och red så jäkla bra på han då .


Gårdagens ridpass

Hej! Sov hos Lollo inatt så bloggade ej, men red Marks dressyr igår. Han var faktiskt riktigt fin, kändes knappt i handen. Vi eller jag lägger nu mycket fokus på hitta den "perfekta formen" , när han är som mjukast lyhörd, man känner bakbena under sig...

Han var faktiskt sjuktfin i traven, fick lite hjälp av Sandra min kompis som sa t.ex. "Fram lite till, släpp fram nosen..." . Så tog lite galopp också kändes bra så skrittade vi av. Han har fått ta det lite halvt lugnt efter fälttävlan, men snart ska jag komma i gång med hoppningen.

Vill ni jag skriver ett inlägg om min och Marks plan i hoppning?
Och han är väl riktigt fin i remont, detta är dock hemmatränset men han är sjuktfin i de!

Visste ni att...

Ifall man blandar 1 del t-röd och 11 delar vatten så får man ett medel som gör att hästarna slutar klia upp svansen?


ÅH MUMA


Säger bara åh muma, hööks har lyckat igen. 2 snygga schabrak på kort tid, hööks har en bra period. Detta finns att köpa på HÖÖKS för 229 :- mums!















Nytt stall.

I denna stund sitter jag eller om 30 minuter mer exakt och skriver kontrakt på nytt stall, Gullarängen blir det... Få se ifall det blir bra men förhoppningsvis blir det bra!


Stallet på vintern


orkar ej...

HAAHAHA, jag orkar ej på riktigt!


:'(

Hej!
Gårdagens tävling vill jag inte änns skriva ner, i dressyr gillade hon inte Marks så blev dåligt. Hoppning vägrade jag ut mig i... Vill inte änns skriva nått mer , vi ska få hoppningen att funka! iallafall kommer sandra hit snart och då ska vi käka sen ut till stallet.

NU FÅR NI ÖNSKA ETT ÖNSKEINLÄGG!
Går ej ladda upp bilder f**' blogg.

Vet ej ifall jag änns vill skriva...

Är så grymt besviken efter idag, känner mig hopplöst dålig... Vet ej ifall jag änns vill skriva om dagens tävling...


Blogloving

Följ min blogg med Bloglovin Följ min blogg med Bloglovin Följ min blogg med Bloglovin


Röda tränset...

Tog mig en snabb tur i det röda tränset, och säger bara muma vad han är snygg i det!

Anledningen han ser så trött ut är nog för han var fuktig under...
Snälla ponnyn var riktig skitig aldrig sätt han så här skitig!


Hesten

låt mig presentera, Hesten. Min tur häst, hade med han på 1 tävling av misstag och då kom jag 2a så . Är det bara jag som har en tur sak ? ¨


bloglovin

Hej! tänkte att jag behöver bättre bloggar att läsa plus följa så tipsa mig här! byter också bloglovin följningar här eller hur man ska säga... skriv bara följa varandra på bloglovin, lägg till mig så lägger jag till dig :)

Nytt schabrak från HÖÖKS

Såg att hööks hade fått in ett nytt schabrak och jag säger de har verkligen lyckas denna gång! Är inte stort fan av rosa men detta skulle Marks gärna få ha på sig. De kostar 229:- på HÖÖKS. De finns i både rosa och blått, men jag ska nog köpa det blåa.



Rätt ponny från början...

Mamma och jag satt och pratade om vad som fick mig välja Marks, fast han stannade på provhoppningen, var seg.

Jo, första gången jag såg han sa det klick i mitt hjärta. Den känslan jag fick då, den får jag nog inte om på länge. Min första tanke var "Detta är ju en c-ponny, det har skrivit fel..." (:-) ) kände hur besvikelns kom över mig då jag visste denna ponnyn skulle jag ha. Sen sa de att detta var Marks och jag blev överlycklig. Grejen var just då jag hade kunnat skita i provrida och bara sagt vi ska ha han. Det var rätt från början, sen när jag hoppade upp på hans rygg då blev det ännu mer tydligt. Denna ponnyn är min, vad som än händer.

Nu står jag här med min bästavän senare, visst jag har ångrat ibland jag inte tog denna heta hopponnyn. Men i grund och botten vet jag alltid att han är min bästavän och jag älskar han. Skulle inte byta bort honom för t.ex. Totilas . Jag sitter ibland och tänker på ifall jag hade lyssnat på folk som sa "han stannar i hoppning, du vill ju satsa på de!".

Tänk så fall vem hade jag haft nu... nej nej nu har jag världens bästa ponny och är så jäkla glad han är min!

Vi kan , om vi vill och vågar!
Foto: Fotoalle / Annelie Elfsö


dagens ridpass.

Red dressyr idag på kvällen , ni vet nog varför! Sjukt varmt, men tränade programmet inför p70 på lördagen.

Och seriöst, vet detta är usch usch i bloggvärlden. Men Marks var sjukt fin och positiv. Ända negativa är vårt underlag är skithårt så red innanför spåret så blev lite svajig i galoppfattningarna.

Jag började med rida fram på långa tyglar som jag alltid gör så han kommer igång. Sen så travjobbade jag han på en 8. Han blev riktigt fin och så red jag igenom programmet, Marks skötte sig exellent. När vi gjorde arbetsgalopp- mellangalopp långsidan- arbetsgalopp genom hörnet- trav vid A, så var han exakt som jag vill ha han. Mjuk, framåt positiv till arbetet.

Nu är det bara nedräkning till första fälttävlan sen så gäller det...
Fina ponnynprinsen min <3


RSS 2.0